Limburg Stapt Over is een initiatief van Pricewise. Sinds 2018 organiseert Pricewise deze groepsaankoop voor 100% groene stroom en aardgas. Dit jaar gingen we nog een stapje verder en bieden we iedereen die zich inschrijft en wil deelnemen 100% Belgische groene energie aan. De Provincie Limburg wil tegen 2050 een klimaatneutrale provincie zijn. Om de Limburgers de kans te geven die groene stroom voordelig aan te kopen, promoot de provincie Limburg mee aan deze onafhankelijke groepsaankoop.


Wie is Pricewise?

Pricewise is sinds 2012 actief op de Belgische markt. Sindsdien hebben we via groepsaankopen honderdduizenden Belgen geholpen met het verkrijgen van een beter energiecontract.

Dit past bij onze missie om de energiemarkten open te breken en deze inzichtelijker en toegankelijker te maken voor consumenten. Alles wat wij doen, doen we voor de consument. Dat zeggen we niet alleen, dat doen we ook! We geloven in eerlijk zijn. Dat zijn we tegen elkaar en dat zijn we ook naar de consument. We zijn transparant over ons verdienmodel. Wij organiseren groepsaankopen en hiermee ondersteunen wij de Provincie Limburg om hun klimaatdoelstellingen te behalen. Daarnaast ontzorgen we de consument en daarvoor vragen wij een vergoeding. Deze krijgen wij alleen indien de consument het aanbod en geboden service goed genoeg vindt om over te stappen. Indien dit zo is krijgen we een vergoeding van de deelnemende energieleverancier(s) per afgesloten contract.

Hierbij hebben wij nauw contact met zowel de VREG als de CREG over onze groepsaankopen en zijn we met beide organisaties regelmatig in overleg over de Belgische energiemarkt in het algemeen en groepsaankopen in het bijzonder

Niet alleen Nederlandse en Belgische klanten stappen via ons over. In tal van Europese landen besparen mensen op hun vaste lasten dankzij Pricewise. Zo ook in Frankrijk, Spanje, Portugal, Polen, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Groot-Brittannië organiseren we groepsaankopen. Met meer dan 2,5 miljoen overstappers sinds de oprichting is Pricewise veruit de grootste Europese overstapservice voor energie.

Hieronder kun je alle voorwaarden teruglezen die wij hanteren. Deze benadrukken we natuurlijk ook wanneer je daadwerkelijk een contract afsluit.

Voorwaarden Privacyverklaring

Voordelen groepsaankoop

Groepsaankopen zijn laagdrempelig en ontzorgen de consument gezien deze zich gratis en vrijblijvend kan inschrijven en zo eenvoudig de overstap kan maken naar een voordeliger en vaak duurzamer energiecontract. De consument neemt dus zelf het initiatief om zich in te schrijven. De keuze voor een vast en groen contract komt vanuit Pricewise en is in het belang van de consument. Het is vervolgens niet verplicht om het aanbod dat uit de groepsaankoop komt te aanvaarden. Vindt de consument het een aantrekkelijk aanbod dan kan die eenvoudig het aanbod accepteren en regelen wij vervolgens een vlotte overstap. Overstappen is dus ook gratis en je hoeft zelf geen contact op te nemen met de energieleverancier.

Daarnaast beoogd een groepsaankoop een stijging van het aandeel groene energie in de elektriciteitsleveringen. Dit jaar doen we daar nog een schepje bovenop door resoluut te kiezen voor groene elektriciteit opgewekt in België.

Deelnemen

Tot en met 30 april 2020 kun je je vrijblijvend inschrijven en deelnemen aan de groepsaankoop Limburg Stapt Over. Op 4 februari organiseerde Limburg Stapt Over een "omgekeerde veiling", waarbij de energieleveranciers gevraagd werden om hun laagste prijs in te dienen voor elektriciteit en gas. Hoe groter de groep inschrijvers, hoe hoger het voordeel. Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt zijn persoonlijk aanbod met daarin zijn persoonlijk voordeel.

inschrijvingen
Schrijf je vandaag nog in Ja, ik doe mee!