-
Wat doen jullie met de gegevens die ik heb ingevuld?
Pricewise zal je gegevens uitsluitend gebruiken voor de groepsaankoop. Met deze gegevens kunnen we je dus contacteren en je een aanbod op maat bezorgen. Uiteraard worden de gegevens niet gedeeld voor commerciële doeleinden.
-
Kan ik meedoen als ik recht heb op het sociaal tarief?
Ja, maar wij raden dit niet aan. Het tarief van de groepsaankoop zal nooit lager zijn dan het sociaal tarief.
-
Kan ik meedoen als ik een budgetmeter heb?
Zolang je budgetmeter niet gedeactiveerd is of kan worden, kom je niet in aanmerking voor een groepsaankoop contract. Er mogen dus geen achterstallige betalingen meer zijn bij de netbeheerder vooraleer je gebruikt kan maken van je persoonlijk voorstel.
-
Doe ik met een inschrijving automatisch mee voor al mijn adressen?
Nee. Je dient je per adres opnieuw in te schrijven voor de groepsaankoop. Dit is uiteraard gratis en vrijblijvend!
-
Ik wil mijn aanvullende gegevens invullen, maar weet mijn energieverbruik niet?
Je kunt je energieverbruik vinden op je laatst ontvangen jaarafrekening. Onderstaande tabellen geeft het gemiddeld verbruik per huishouden weer, zoals de VREG deze heeft opgesteld op haar website:
Elektriciteit:
- Het elektriciteitsverbruik van een alleenstaande bedraagt gemiddeld 600 kWh;
- Het verbruik van een klein gezin zit rond 1.200 kWh;
- Een doorsnee gezin verbruikt 3.500 kWh;
- Iets grotere verbruikers zonder elektrische verwarming verbruiken 7.500 kWh;
- Als er echter met elektriciteit wordt verwarmd kan het verbruik veel hoger oplopen.
Gas:
- Kleine verbruiker: 2.326 kWh;
- Relatief kleine verbruiker: 4.652 kWh;
- Doorsnee gezin: 23.260 kWh;
- Grote verbruiker: 34.890 kWh.
-
Wie organiseert mijn groepsaankoop?
De groepsaankoop wordt georganiseerd door Pricewise, een bedrijf dat energieveilingen organiseert en eerder de groepsaankopen voor de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Limburg organiseerde. Pricewise is onafhankelijk en is aan geen enkele leverancier gebonden. Naast de veiling zorgt Pricewise er ook voor dat je je persoonlijk voorstel ontvangt.
-
Wat moet ik doen als mijn huidige leverancier zich niet aan de afspraken houdt?
Als je nieuwe leverancier zich niet aan de afspraken houdt, neem dan contract op met de klantendienst via 0800 60 601 (werkdagen van 9 tot 20 uur) of mail naar info@limburgstaptover.be.
-
Hoe gaat de energieveiling in zijn werk?
De organisatie van de energieveiling is in handen van Pricewise. De veiling verloopt als volgt:
1. Voor de veiling worden alle leveranciers uitgenodigd om zich in te schrijven voor deelname;
2. Leveranciers die interesse tonen, kunnen zich bij Pricewise officieel aanmelden. Voor een vlotte overstap na de veiling maakt Pricewise met iedere deelnemende leverancier duidelijke afspraken;
3. De leverancier met de scherpste tarieven is de winnaar van de veiling. Je krijgt de tarieven van deze leverancier vervolgens aangeboden in een persoonlijk voorstel.
-
Wie kan ik contacteren als ik vragen heb over de groepsaankoop?
Wij hopen al je vragen te beantwoorden in deze rubriek. Heb je toch nog vragen? Je kunt ons bellen tijdens de openingsuren: maandag tot en met vrijdag van 9 tot 20 uur. Het telefoonnummer is 0800 60 601. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook naar info@limburgstaptover.be.
-
Waarom organiseert Pricewise een groepsaankoop?
Er zijn twee belangrijke redenen om een groepsaankoop te organiseren:
1. Een goedkopere prijs bekomen voor groene energie (op basis van garanties van oorsprong);
2. Mensen helpen om te veranderen van energieleverancier.
-
Wat als mijn nieuwe contract afloopt?
Als je niets doet, dan zal je contract na één jaar stilzwijgend verlengd worden tegen de dan geldende vaste tarieven voor elektriciteit en voor gas , zoals gebruikelijk in de energiesector. Je kan er ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar een nieuwe leverancier (dit kan via de V-test op www.vreg.be).
Wil je toch veranderen van leverancier, dan kan dat kosteloos en mits het respecteren van een vooropzegtermijn van één maand. Je kan je ook opnieuw inschrijven voor een nieuwe groepsaankoop en afwachten welk nieuw tarief de veiling oplevert.
-
Hoe groen is groene stroom?
Elke deelnemende leverancier kan voor deze groepsaankoop de nodige garanties van oorsprong voorleggen. Met deze garanties van oorsprong, gecontroleerd door de VREG en conform de Europese richtlijnen, bewijzen de leveranciers dat hun aanbod van groene stroom afkomstig is uit hernieuwbare energiebronnen.
Wil je weten waar de groene stroom van jouw leverancier vandaan komt? https://www.vreg.be/groencheck
-
Mag de nieuwe leverancier klanten weigeren?
Nee, de nieuwe leverancier mag geen klanten weigeren. Wel mag hij een, vooraf in het contract vastgelegde, waarborg vragen.
-
Mag iedere energieleverancier meedoen aan de veiling?
Ja. Wel controleert Pricewise of de leverancier de verwachte hoeveelheid overstappers tijdig kan verwerken en of de klantenservice goede service tijdens en na je overstap kan garanderen.
-
Kan ik mij meerdere keren inschrijven als ik meerdere woningen of aansluitingen heb?
Ja, dat kan. Je doet dan per leveringsadres een nieuwe inschrijving, hiervoor kan één e-mailadres worden gebruikt. Vervolgens ontvang je per inschrijving uiterlijk op 30 april 2020 een persoonlijk voorstel.